W roku 2015 tematem przewodnim Światowego Dnia Zdrowia jest „ Bezpieczna żywność – od pola do stołu”. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) chce tym samym zwrócić uwagę na problem bezpieczeństwa produkowanej żywności oraz na rosnące zagrożenie chorobami przenoszonymi drogą pokarmową.
Bezpieczeństwo żywności uznane zostało przez WHO za jeden z najistotniejszych problemów społecznych. Tegoroczna kampania ma na celu wzmożenie działań mających zapewnić konsumentom dostęp do zdrowej żywności oraz chronić ich przed ryzykiem zatruć pokarmowych.
Więcej informacji wraz z materiałami edukacyjnymi na naszej podstronie „Edukacja Zdrowia”
http://www.szpital.elblag.pl/edukacja-zdrowia/p,241,artykuly-edukacyjne.html
Projekt i realizacja © 2013 Agencja Reklamowa idealmedia.pl - Profesjonalny system CMS. Wszystkie materiały,
loga, zdjęcia zawarte na stronie chronione są prawem autorskim i bez zgody nie mogą być używane i powielane.
Ilość wyświetleń strony: 2 341 847